Daar is de spuitende cola weer

U kent wellicht de truc waarbij cola omhoog gespoten kan worden door er Mentossnoepjes aan toe te voegen. In 2008 werd hiermee in Leuven zowaar een wereldrecord gevestigd door 1.360 studenten tegelijkertijd een frisdrankfontein te laten spuiten. Maar Stephen Voltz en Fritz Grobe, bezeten door cola en Mentos, wilden meer en bouwden een voertuig dat wordt aangedreven door dezelfde ingrediënten.

Beide “geleerden” plaatsten hun voertuig, uitgerust met een grote hoeveelheid dunne raketbuizen, voor een soort muur. Op het moment dat de 648 Mentossnoepjes vermengd geraakten met de 216 liter Cola Zero, schoot het voertuig als een raket weg. Ruim 67 meter verder kwam het tot stilstand.

Voltz en Grobe hebben hun experiment verwerkt in een komisch filmpje waarin ze zelf schitteren als 2 “nutty professors”.

lees ook