Van der Sloot opnieuw verdacht van moord

De Nederlander Joran van der Sloot wordt opnieuw verdacht van de moord op een meisje. De 22-jarige man werd er lang van verdacht dat hij op het eiland Aruba verantwoordelijk was voor de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway.

De dood van dat meisje zorgde voor veel commotie in Nederland en Amerika. Nu wordt hij in verband gebracht met de dood van de 21-jarige Stephany Flores in Peru.

Stephany Flores' lichaam werd gevonden op 30 mei, precies vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway. Flores is de dochter van een Peruaanse autocoureur en ze werd met messteken om het leven gebracht. De hotelkamer waar ze gevonden werd, stond op naam van Joran van der Sloot. Die is voortvluchtig.

Van der Sloot ontkende de afgelopen jaren alle betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway. In een televisieprogramma met verborgen camera en onder invloed van sofdrugs, bekende hij de moord wel. Later ontkende hij weer. Die zaak zorgde vooral in Amerika voor veel beroering.