Vlaams Belang trekt "Dwars Door Vlaanderen"

Vlaams Belang heeft aan het gesloten opvangcentrum in Steenokkerzeel het startschot gegeven voor de campagne Dwars Door Vlaanderen.

De komende dagen gaat de campagneploeg Vlaanderen doorkruisen en vooral de plaatsen bezoeken waar volgens de partij de Vlaamse identiteit in gevaar is. Ze plannen een bezoek aan de Voerstreek en de faciliteitengemeenten, maar ook aan Kuregem, de moskee in Beringen en de Seefhoek in Antwerpen.

Senaatslijsttrekker Filip Dewinter: "Illegalen horen niet thuis op straat, horen niet thuis bij de OCMW's van ons land, maar moeten actief worden opgespoord en gerepatrieerd naar hun landen van herkomst. Er is nu opnieuw een collectieve regularisatie aan de gang. En dit terwijl er een instructie is van de Raad van State, na een klacht van Vlaams Belang. Dit kan niet."

Vlaams Belang is dan ook van plan een klacht in te dienen tegen staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) omdat die de regularisatie voortzet.

Vlaams Belang heeft brochure klaar

Vlaams Belang heeft een nieuwe brochure klaargestoomd, waarin de partij niet enkel de huidige "problemen" oplijst, maar ook 30 "oplossingen" voorstelt, die ze zelf als "kordaat, maar tegelijk realistisch" omschrijft.

Vlaams Belang richt ook zijn pijlen op Open VLD, omdat die partij "ons heeft opgezadeld met vreemdelingenstemrecht, de snel-Belgwet en een tweede regularisatiegolf."

lees ook