Vrijspraak in beroep voor Mechelse crèche

Een voormalige kinderverzorgster en de uitbaatster van het kinderdagverblijf "De zeven dwergen" in Mechelen zijn vrijgesproken voor de dood van een baby. Het jongetje stikte drie en een half jaar geleden in zijn eigen braaksel.

De kinderverzorgster en de uitbaatster kregen in oktober 2009 in eerste aanleg elk acht maanden cel met uitstel voor onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Maar volgens het hof van beroep in Antwerpen is niet bewezen dat ze een fout hebben gemaakt.

De vrouw die de jongen vond, had niet onmiddellijk de hulpdiensten gewaarschuwd. Maar volgens het hof was het niet duidelijk of de jongen op dat moment nog leefde en gered had kunnen worden.

"De ouders en grootouders van het slachtoffer zijn erg ontgoocheld",  zegt hun advocaat Luc De Somer. "Zonder enkele onloochenbare fouten had hun kind mogelijk nog geleefd", stelt hij.

De uitbaatster kan nu in principe opnieuw een crèche openen, maar het is nog niet duidelijk of dat daadwerkelijk zal gebeuren. Eerder had Kind en Gezin de erkenning van de vrouw ingetrokken.