WAT IS PVDA+ ?

Tine Van Rompuy, zus van Herman en Eric Van Rompuy, is lijsttrekker van PVDA+. Aan de reporters van Stem 18+ vertelt ze hoe ambitieus haar partij is, waar ze voor staan en hoe het voelt om "zus van" te zijn.

“Er zijn geen grote partijen meer”

In Vlaanderen is het politieke landschap nogal versnipperd. De grootste partij (volgens de opiniepeilingen zou dat op dit moment de N-VA zijn) komt amper boven de 20% uit. Om te vermijden dat er té veel verschillende partijen in het parlement zitten heeft men enkele jaren geleden de kiesdrempel ingevoerd. Dat betekent dat partijen minstens 5 % moeten halen voor ze hun eerste zetel "verdienen".

Haalt PVDA+ de kiesdrempel ?

PVDA+ (geen familie van Stem 18+, trouwens) is een van de kleine partijen die nog niet vertegenwoordigd zijn in het parlement. Het is voor deze partijen in eerste instantie knokken om die kiesdrempel van 5% te halen. Aan de reporters van Stem 18+ vertelde lijsttrekker Tine Van Rompuy (en dat is wél familie van, trouwens) hoe ambitieus de PVDA+ is.

Wat wil PVDA+?

Een van de belangrijkste programmapunten van PVDA+ is de miljonairstaks. Tine Van Rompuy (nog altijd familie van trouwens) legt uit wat dat is.

 

Familie van…

Tine is de zus van CD&V-kopstukken Erik en Herman Van Rompuy. (of hadden we dat al gezegd?) De standpunten van PVDA+ en CD&V liggen heel ver uiteen. Stem 18+ vroeg haar hoe dat er dan aan toegaat op familiefeestjes.

lees ook