Wilde schutter maakt 12 doden in Engeland

In het noordwesten van Engeland heeft een wilde schutter twaalf mensen doodgeschoten en 25 anderen verwond. Na een klopjacht heeft de politie het lichaam van de vermoedelijke dader gevonden, waarschijnlijk pleegde hij zelfmoord.

De man begon zijn tocht in Whitehaven in het toeristische Lake District waar hij iemand aan een taxistand doodschoot. De man was een taxichauffeur en blijkbaar had hij ruzie gekregen met collega's.

Daarna reed hij met zijn auto verder naar Seascale en Egremont, waar hij meer slachtoffers maakte. In totaal zou hij op 30 plaatsen uit het raam van zijn auto in het wilde weg schoten hebben afgevuurd.  De bevolking in de streek werd opgeroepen om binnen te blijven.

De politie had het eerst over vijf doden, maar moest dat getal later bijstellen tot twaalf. Er zijn ook zeker 25 gewonden.

Na enkele uren vond de politie de wagen van de verdachte man terug in de buurt van Boot. Hij zette zijn tocht daar te voet verder. De politie vond uiteindelijk zijn lichaam in een bos.

De verdachte is een 52-jarige taxichauffeur uit de streek (foto links). Hij was gescheiden, leefde alleen en stond bekend als een rustige man. Over zijn motieven tast de politie nog in het duister.