"Albert Heijn komt naar België"

De Nederlandse supermarktketen Ahold heeft donderdag opnieuw bevestigd dat ze met het uithangbord Albert Heijn naar België zal komen. Een timing plakte CEO John Rishton er bij de voorstelling van de kwartaalresultaten van de keten niet op.

"We hebben bevestigd dat we onderweg zijn naar België", zegt een woordvoerder van Ahold. "We zijn overtuigd van de mogelijkheden die we hebben in België. Maar het kost tijd om over de landsgrenzen uit te breiden."

Omwille van verschillende logistieke redenen is het nog niet duidelijk wanneer Ahold naar België komt, deelde CEO Rishton mee.

Ahold doet het overigens goed. Het zag de omzet in het eerste kwartaal met 1 procent stijgen tot 8,74 miljard euro. De nettowinst kwam over het eerste kwartaal uit op 274 miljoen euro, tegen 188 miljoen euro in de eerste maanden van 2009. Het concern wist naar eigen zeggen het marktaandeel in Nederland en in de Verenigde Staten te vergroten. Ahold heeft 1.899 winkels in Nederland en 744 vestigingen in de VS.