"Hou uw ogen open op vakantie"

Toeristen mogen geen misbruik maken van de armoede op hun reisbestemming. Dat zegt stopkinderprostitutie.be, een samenwerkingsverband van onder meer Buitenlandse Zaken, de toeristische industrie, de politie en Child Focus.

In vele Aziatische landen worden kinderen aangeboden aan buitenlandse toeristen. Maar ook in de minder verre Oost-Europese landen wordt kinderprostitutie steeds populairder. Stopkinderprosititutie.be roept toeristen op om hun ogen open te houden en gevallen te melden bij de politie of de Belgische ambassade. De ambassades zelf moeten er ook oog voor hebben.

In stations, politiekantoren en ambassades worden affiches verspreid. Ook militairen in het buitenland worden aangesproken. Wie gevallen van kinderprostitutie wil melden, kan terecht op het nummer 116 000.