B.B. King blijft optreden tot aan zijn dood

B.B. King is nog steeds aan het toeren en aan zijn pensioen denkt de 84-jarige Amerikaanse bluesmuzikant nog lang niet. "Met pensioen gaan zal ik alleen doen als ik van boven word geroepen", vertelde hij aan de Spaanse krant El Pais.

B.B. King is momenteel op tournee in Spanje en eind mei stond hij nog op het Mawazine festival in Marokko. "Zolang mensen zeggen dat ik de blues goed breng, zal ik blijven doorspelen", zei hij. Hij benadrukt wel dat hij geen "300 concerten per jaar" meer speelt zoals vroeger.

B.B. King won in zijn carrière 13 Grammy Awards en beïnvloedde gitaristen als Eric Clapton en George Harrison. Zijn Gibson-gitaar draagt de naam Lucille.

Volgens de muzikant schuilt het geheim van zijn lange leven in het feit dat hij een gelukkig man is, in tegenstelling tot veel andere bluesmuzikanten "die nooit lachen". B.B. King staat ook bekend als vegetariër en rookt en drinkt niet. Hij heeft wel al heel lang diabetes.