Brugge krijgt er 400 studentenkamers bij

De komende jaren komen er in Brugge meer dan 400 studentenkamers bij. Maar dat zal niet genoeg zijn om de groei van het aantal kotstudenten op te vangen.

Brugge zit in de lift als studentenstad. De komende twee jaar komen er naar schatting 1.000 studenten bij, waardoor er in totaal 6.000 zullen zijn. Zowat een kwart daarvan gaat op kot. Maar er zijn te weinig kamers, zeker omdat studenten tegenwoordig redelijk wat eisen stellen.

De komende jaren komen er ruim 400 kamers bij, ondere andere aan het Leyselehof en in het vroegere RVA-gebouw in de Koning Albert I-Laan. Probleem is dat de nieuwe kamers vaak niet goedkoop zijn, soms bedraagt de prijs meer dan 400 euro per maand.

Om het tekort aan studentenkoten op te vangen, wil het stadsbestuur privé-investeerders aanmoedigen. Er komen onder andere soepeler regels voor de inrichting van dakkamers. Bovendien denkt schepen Mercedes Van Volcem eraan om de bouw van studentenkamers mogelijk te maken bovenop grote winkels langs de Koningin Astridlaan.