CD&V wil een "kmo-toets" invoeren

CD&V wil dat de volgende regering nieuwe maatregelen aan een "kmo-toets" onderwerpt. Dat moet het beleid meer afstemmen op de kleine en middelgrote ondernemingen. De partij wil zo een "weerbare economie" uitbouwen.

"De huidige regering heeft de crisis alert aangepakt, maar de strijd is niet gestreden", zegt CD&V-voorzitter Marianne Thyssen naar aanleiding van bedrijfsbezoeken in Geel en Tessenderlo.

Om de economie duurzaam te versterken zullen volgens CD&V structurele ingrepen nodig zijn, onder meer een verschuiving van bevoegdheden naar de regio's. Daarnaast mikt de partij op een verlaging van de administratieve kosten voor de kmo's en het schrappen van de federale bijdrage. Omdat er de komende jaren weinig ruimte is voor loonstijgingen roept Thyssen de sociale partners op "zuinig" te zijn in het volgende interprofessioneel akkoord.

Daarnaast vindt CD&V dat de budgetten voor onderzoek moeten stijgen en dat er nog meer moet worden ingezet op opleiding en vorming. De partij blijft ook voorstander van de notionele intrestaftrek.
 

lees ook