Dennis Hopper is begraven in New Mexico

De Amerikaanse acteur Dennis Hopper, die zaterdag overleed, is in Taos in New Mexico begraven in de Franciscus van Assisi-kerk. Onder anderen zijn zoon Henry Lee Hopper en acteurs Jack Nicholson en Val Kilmer waren aanwezig bij de plechtigheid.

Nicholson sprak over hun bijzondere vriendschap. "We waren zielsverwanten. Ik mis hem echt", zei de acteur.

Hopper had een speciale band met New Mexico. Hij kwam er voor het eerst in 1969 om locaties te zoeken voor de film "Easy rider". In de jaren 80 woonde hij ook in Taos.

Henry Lee Hopper (19, foto) las tijdens de dienst gedichten voor uit de bundel "Leaves of grass" van Walt Whitman. Hij noemde zijn vader een onuitputtelijke bron van inspiratie. "Je vindt iets waar je in gelooft en je beseft dat je ervoor moet vechten", zei Henry Lee Hopper na de dood van zijn vader al. "Sommige mensen vechten gedurende een minuut, maar er zijn slechts weinig mensen die vechten van bij hun geboorte tot aan hun dood. Dennis behoorde ongetwijfeld tot deze laatste groep mensen."

Ook andere familieleden en vrienden haalden herinneringen op aan de acteur. "Wanneer je bij hem was, was er geen minuut die niet interessant was", zei fotografe Lisa Law. "Hij stond open voor allerlei ervaringen en dat maakte van hem zo'n rijk iemand."