Familievete motief voor Engelse schietpartij?

Een familievete over een erfenis ligt mogelijk aan de basis van de schietpartij in The Lake District in Groot-Brittannië. Dat melden verschillende bronnen vandaag. Maar er gaan ook geruchten over een ruzie met collega-taxichauffeurs. De politie weigert alvast een van beide denksporen te bevestigen.

Derrick Bird, een 52-jarige taxichauffeur, vermoordde gisteren tijdens een schietpartij - schijnbaar lukraak - 12 mensen. Elf anderen werden verwond. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Volgens verschillende bronnen zou een familievete aan de basis liggen van de schietpartij. De politie heeft intussen bevestigd dat onder de slachtoffers de 60-jarige notaris van de familie is. Ook de tweelingbroer van Derrick zou bij de slachtoffers zijn, maar dat wil politiechef Stuart Hyde nog niet bevestigen. "Het is een ingewikkeld proces om de slachtoffers te identificeren", klinkt het.

De schutter had een wapenvergunning. Hij was eigenaar van vier vuurwapens.