Geen privacy meer voor uw kat

Heeft u zich altijd al eens afgevraagd wat uw kat zoal doet als u weg bent? Wellicht krijgt u binnenkort via Twitter een antwoord op die vraag. De microblogsite heeft samen met Sony een halsband ontwikkeld die is uitgerust met een camera, een bewegingssensor en een GPS.

Het is de bedoeling dat deze drie elementen hun gegevens verzenden naar een apparaatje dat gekoppeld is aan Twitter. Afhankelijk van die gegevens wordt dan de activiteit van uw kat afgeleid en kan u via korte berichtjes op Twitter het slaap-, eet- en looppatroon van uw favoriete huisdier opvolgen.

De voorwaarde is wel dat uw kat het huis niet verlaat, want de halsband moet via Bluetooth verbonden zijn met een computer in de buurt.

In het huidige prototype van het apparaat zijn er elf vaste zinnen voorgeprogrammeerd die als berichtjes op Twitter geplaatst kunnen worden. Volgens Sony gaat dit aantal nog uitbreiden in de toekomst.

lees ook