Is de schutter uit het vredegerecht gevat?

Vanavond is in het Warandepark in Brussel een gewapende man opgepakt na een schietpartij. Er zijn aanwijzingen dat hij de dader van de dodelijke schietpartij in het vredegerecht eerder op de dag zou zijn.

Omstreeks acht uur vanavond werd in het Warandepark in Brussel een man tegengehouden bij een politiecontrole. De verdachte trok een pistool en schoot enkele keren in de lucht. De politie kon de man daarop overmeesteren en bij het incident is hij gewond geraakt.

Aanvankelijk werd gezegd dat het incident niets te maken zou hebben met de dodelijke schietpartij eerder op de dag in het vredegerecht, maar nu zouden er redelijke aanwijzingen zijn om te denken dat het toch om die dader gaat. Wat die aanwijzingen zijn, is nog niet duidelijk.

Vanochtend zijn twee mensen doodgeschoten na een zitting van het vredegerecht in de Allardstraat in Brussel. Een man schoot daar toen een vrederechter en een griffier dood en sloeg daarna op de vlucht.  Er werd een klopjacht opgezet, maar die heeft niets opgeleverd.

Volgens minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft de politie wel een robotfoto van de dader kunnen maken op basis van getuigenissen van mensen die in het vredegerecht aanwezig waren. 

De schietpartij in het vredegerecht heeft in heel het land voor heel wat beroering gezorgd. Ook de politiek reageert verbijsterd op de moorden. Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog niet duidelijk.