Muizen in Belgische diepvriesgroenten

In diepvriesgroenten worden af en toe dode muizen of muizenkoppen gevonden. De afgelopen twee jaar zijn er bij het Europese voedselagentschap zes meldingen binnengekomen van muizen in Belgische diepvriesgroenten. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.
foto: archief

De beroepsorganisatie voor de groenteverwerking en handel in industriegroenten Vegebe erkent het probleem. "Er worden machines gebruikt die muizen en andere vreemde voorwerpen detecteren en die eruit halen. Voor sommige groenten is dat soms een stuk moeilijker. Spinazie bijvoorbeeld, dat is een bladgroente waardoor de muizen afgedekt kunnen worden en niet gedetecteerd worden door de elektronische lezer", zegt Romain Cools van Vegebe.

Toch is er volgens de beroepsorganisatie geen reden tot paniek. "Het is natuurlijk zeer vervelend, maar het risico voor de volksgezondheid is zeer beperkt", besluit Cools.