Voka recycleert vorige verkiezingslijstje

Voka heeft, zoals steeds bij verkiezingen, een lijstje bekendgemaakt met zaken die ze gerealiseerd wil zien na de verkiezingen van 13 juni. Opvallend is dat de organisatie gewoon haar memorandum van 2007 heeft herdrukt.

"Tweede, geheel niet herziene druk", zo staat het op de omslag. "We hebben geen nieuws, onze eisen zijn niet veranderd!"

"De fundamentele problemen in ons land zijn niet veranderd, alleen is de situatie een pak erger geworden", zegt Peter Leyman (foto), gedelegeerd bestuurder van Voka. "De afgelopen drie jaar is er op geen enkele manier werk gemaakt van onze voorstellen uit 2007. Ondertussen is de wereldwijde economische omgeving wel in sneltempo geëvolueerd."

De belangrijkste prioriteiten voor Voka zijn -net als in 2007 dus- "een hogere werkzaamheidsgraad, minder overheid en minder lasten, betaalbare pensioenen en gezondheidszorgen, respect voor ondernemerschap". Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, pleit ook voor een staatshervorming, "voor een slagkrachtige regionale overheid".

De gedelegeerd bestuurder van Voka, Peter Leyman, stond in 2007 nog op de CD&V-Kamerlijst in Oost-Vlaanderen. Een half jaar later al stapte hij ontgoocheld uit de politiek, en kwam hij bij Voka terecht.

lees ook