Voor een frisse pint hebben we veel over

Met de stijgende temperaturen in het vooruitzicht zal ook het bierverbruik toenemen, maar of u bereid bent om 110 kilometer te reizen voor die frisse pint, dat is een ander paar mouwen. In Australië was die afstand alleszins geen probleem toen een dertigtal mensen hun dorst wilden lessen.

De bevolking van het Australische stadje Marble Bar zit al geruime tijd met de handen in het haar. Sinds de enige kroeg van het dorp vorige maand de deuren sloot, moeten ze ruim 100 kilometer reizen om op café te genieten van een frisse pint.

Maar die afstand bleek onlangs geen probleem, want dertig mensen reisden met plezier naar de dichtstbijzijnde bar in Nullagine, op ongeveer 110 kilometer afstand van het gesloten café.

Hoewel er in Marple Bar een supermarkt staat, vinden meer en meer mensen de weg naar Nullagine. Sinds de sluiting van het café is het daar behoorlijk druk geworden, met als gevolg dat de drankvoorraad onrustwekkend begint te slinken.

Maar zowel voor Marble Bar als voor Nullagine zit er goed nieuws aan te komen. In Nullagine wordt eerstdaags een nieuwe levering drank verwacht en in Marble Bar worden er plannen gemaakt om het Ironclad Hotel te heropenen.

lees ook