Voortaan kan u George W. Bush leuk vinden

De voormalige Amerikaanse president George W. Bush is gezwicht voor Facebook. De voorganger van Barack Obama heeft sinds kort een eigen fanpagina op de socialenetwerksite. Op een paar dagen tijd zijn er ruim 60.000 mensen die Bush “leuk” vinden.

Volgens een woordvoerder komt het initiatief er omdat meer en meer mensen zich afvroegen hoe het met de oud-president gesteld is. “De fanpagina is ideaal om mensen op de hoogte te houden van wat Bush zoal doet”, zegt de woordvoerder.

George W. Bush volgt hiermee het voorbeeld van zijn vrouw Laura. Zij is al een tijdje actief op Facebook, maar ze moet het wel met beduidend minder fans stellen. Op dit moment vinden 19.383 mensen haar leuk, terwijl haar man al 65.280 fans telt.

Even leek Bush het socialenetwerkvirus helemaal te pakken te hebben, want zijn naam dook plots ook op Twitter op. Dat account haalde in een mum van tijd 5.000 volgers, maar uiteindelijk bleek Bush er niets mee te maken te hebben. Nog volgens zijn woordvoerder heeft de oud-president geen plannen om zich ook op Twitter te registreren.

lees ook