"Titanic" krijgt een derde dimensie

De Amerikaanse regisseur James Cameron (55) wil een 3D-versie maken van zijn succesvolle film "Titanic", met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen.

Op de technologieconferentie D8 in Californië heeft Cameron aangekondigd dat de film volgend jaar al klaar zal zijn. "We gaan maanden en miljoenen spenderen aan de ombouw van "Titanic" ", zei Cameron.

Het luxeschip botste op 14 april 1912 ergens halfweg tussen Southampton en New York op een ijsberg en zonk. Ongeveer driekwart van de 2.000 mensen aan boord overleefden de ramp niet. Vermoedelijk zal de 3D-versie van de film in 2012, bij de 100e verjaardag van de ramp, uitkomen.

De originele versie van "Titanic" dateert van 1997 en was lang de financieel meest succesvolle film aller tijden. Met zijn recente 3D-film "Avatar" brak Cameron begin dit jaar zijn eigen record.