EMI Publishing sluit kantoren in Benelux

Het muziekbedrijf EMI Publishing sluit zijn kantoren in de Benelux. Dat meldt De Tijd online. Als reden geeft topman Roger Faxman de crisis in de muziekindustrie en de economische crisis aan.

In België en Nederland verliezen 16 mensen hun baan. Het Belgische kantoor verdwijnt op 15 juni.

Een muziekuitgever beheert de rechten van een artiest en zorgt ervoor dat de muziek in reclame of in films gebruikt wordt. Onder anderen dEUS (foto in tekst), Absynthe Minded en Arsenal liggen in België onder contract bij EMI Publishing. 

Volgende week wordt er bekeken wat er met de lopende contracten gebeurt, zegt Guy Van Handenhove, managing directeur van EMI Publishing Belgium. Volgens hem was EMI Publishing in België wel winstgevend en situeren de problemen zich bij Terra Firma, de eigenaar van EMI.