Lelijkste hond ter wereld is niet meer

Miss Ellie, een Chinese gekuifde naakthond, werd tot niemands verbazing in juni 2009 verkozen tot lelijkste hond ter wereld. Ze zag er gewoon niet uit, miste een paar tanden, had een vreemd krullende tong, zag niet meer goed en had meerdere moedervlekken. Maar dankzij de gewonnen prijs, een professionele fotoshoot, werd ze wereldberoemd. Eén jaar lang heeft ze van haar roem kunnen genieten, want deze week is ze overleden.

Na haar overwinning zei haar eigenares, Dawn Goehring, die haar “gered” had van een vorige eigenaar die haar slecht behandelde: “Miss Ellie kan een rolmodel worden voor andere mishandelde honden. Ook al is ze misschien lelijk, ze is een fantastische hond.”

Na haar verkiezing was Miss Ellie te zien in een Amerikaans hondenprogramma en verscheen ze op reclamepanelen en in een reclamespot. Ook zette zij zich actief in om geld in te zamelen voor goede doelen.

Miss Ellie wordt binnenkort gecremeerd.

lees ook