Libris voortaan beperkt tot literaire romans

Voortaan komen alleen literaire romans voor volwassenen nog in aanmerking voor de Libris Literatuur Prijs. Het bestuur heeft wijzigingen aangebracht in het reglement waardoor novellen en verhalenbundels niet meer kunnen meedingen naar de prestigieuze prijs.

Dit jaar won de Vlaming Bernard Dewulf de prijs enigszins verrassend met "Kleine dagen", een bundeling columns.

Het bestuur van de Stichting Literatuur Prijs beslist nu om de prijs te beperken tot literaire romans om klaarheid te scheppen voor publiek en media en duidelijk te maken voor welke werken de prijs bedoeld is. Op deze manier sluit de prijs weer aan bij zijn oorspronkelijke inspiratiebron, de Britse Booker Prize, die enkel toegankelijk is voor romans.

Aan de Libris Literatuur Prijs is een geldprijs van 50.000 euro verbonden. Het is een van de belangrijkste literaire onderscheidingen in het Nederlandse taalgebied.