Platina plaat voor "Alors on danse"

Stromae (Paul Van Haver, 25) heeft gisteravond van zijn platenfirma Universal Music een platina plaat gekregen voor zijn single "Alors on danse". De jonge artiest heeft met het nummer een zomerhit te pakken en stond al in verschillende Europese landen op nummer 1.

Stromae maakte het nummer in zijn slaapkamer met een keyboard en een computer. Op YouTube legt hij in verschillende filmpjes uit hoe hij werkt. "Alors on danse" is "leçon n° 8" in de intussen bekende "Leçons de Stromae".

Van Haver is het kind van een Rwandese vader en een Vlaamse moeder en groeide op in Brussel. Na zijn studies aan de filmschool koos hij resoluut voor de muziek.

In de Vlaamse Ultratop moet Stromae morgen intussen wel Tom Dice ("Me and my guitar") en Tom Waes ("Dos cervezas") laten voorgaan. Zijn debuutalbum "Cheese" komt op 22 juni uit. Zondag treedt hij op op Belgavox, op het Paleizenplein in Brussel.