The A-Team bestormt de rode loper

De film "The A-Team", gebaseerd op de gelijknamige serie, is met veel show in première gegaan in Hollywood. Met een helikopter, een tank en het bekende zwarte busje met rode streep maakten de acteurs hun entree op de rode loper.

Liam Neeson, die in de film leider John "Hannibal" Smith (links op de kleine foto) vertolkt, maakte zijn eerste publieke optreden sinds de dood van zijn vrouw vorig jaar. Hij zei dat er nog lang gepraat zal worden over de première. "Dit is er één om aan de kinderen en kleinkinderen te vertellen."

In de filmadaptatie doet niemand mee van de oorspronkelijke cast. De rol van "Howling mad" Murdock wordt vertolkt door Sharlto Copley en Bradley Cooper speelt Templeton "Faceman" Peck. Bosco "B.A." Baracus is een rol voor Quinton "Rampage" Jackson.

Er zijn ook nieuwe karakters bijgekomen, zoals Charisa Sosa die vertolkt wordt door Jessica Biel (foto). Ook het verhaal zelf is geüpdatet. De leden van de The A-Team zijn nu veteranen van de oorlog in Irak. Ze worden beschuldigd van een misdaad die ze niet begingen en willen hun naam zuiveren. De film komt bij ons op 23 juni in de zalen.

"The A-Team" was een erg succesvolle tv-serie in de jaren 80. Door de stripachtige actie en humor sprak ze vooral kinderen aan. Toen de serie na drie jaar ten einde liep, is er lang sprake geweest van een bioscoopfilm met de originele cast. Aan die plannen kwam echter een einde toen George Peppard overleed, die in de serie de rol van Hannibal speelde.