Tientallen doden bij brand in Bangladesh

Bij een zware brand in het historische centrum van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn meer dan honderd doden gevallen. Minstens honderd mensen zijn gewond geraakt.

De brand ontstond toen een elektriciteitstransfomator in een drie verdiepingen tellend appartementsgebouw in een oude stadwijk ontplofte. Het vuur verspreidde zich meteen razendsnel over verschillende gebouwen.

Op de gelijkvloerse verdieping van enkele panden waren winkels met chemische producten gevestigd, wat de snelle verspreiding van de brand mee kan verklaren.

Tientallen mensen raakten ingesloten door het vuur. Momenteel is er sprake van minstens 108 doden. Er vielen ook meer dan 100 gewonden. Op het dak van een van de gebouwen was een huwelijksfeest aan de gang.

De hulpdiensten hadden het moeilijk om de brand te bestrijden en de slachtoffers te bereiken, omdat de getroffen wijk voornamelijk bestaat uit smalle straatjes en erg dichtbevolkt is. De brandweer zegt dat het vuur nu wel onder controle is.