Verdwenen haan in Kasterlee is terecht

De haan op de torenspits van de Sint-Willibrorduskerk in Kasterlee is na anderhalf jaar terecht. Onbekenden hadden de haan in december 2008 van de toren gehaald.

Later heeft de plaatselijke toerismedienst als promotiestunt een kabouter op de toren gezet. Gisteravond hebben spelende kinderen de haan teruggevonden vlak bij een verlaten chalet in een bos. De kinderen belden onmiddellijk naar burgemeester Ward Kennes (CD&V).

"Na het telefoontje ben ik meteen naar de chalet in het bos gereden", vertelt burgemeester Kennes. "Daar stonden een vader en twee jongens te wachten op mij. Ik heb de haan opgeladen in de auto en ben naar het hoofd van de technische dienst gereden. Die man heeft de haan herkend als de kerkhaan van Kasterlee."

"Aangezien er maandag een hoogtewerker komt die de kabouter op de kerk gaat weghalen, is dat het ideale moment om de haan terug te plaatsen", aldus de burgemeester.