Vijf verdachten van steekpartij opgepakt

In Antwerpen zijn nog eens vijf verdachten opgepakt naar aanleiding van een steekpartij. Twee weken geleden stak een groepje jongeren een man (53) neer.

De feiten speelden zich af in de Clementinastraat op het Zuid. Een man kreeg verschillende messteken toegediend toen hij samen met zijn zoon enkele buurtbewoners te hulp schoot. Die werden lastiggevallen door die groep jongeren.

Van de vijf jongeren die nu zijn opgepakt, zijn er twee minderjarig. Vorige week werd ook al een jongeman (20) uit de buurt aangehouden.

"De onderzoeksrechter heeft twee van de drie meerderjarigen aangehouden", zegt Paul Van Tigchelt van het Antwerpse parket. "De minderjarigen zijn geplaatst in een gesloten instelling. Tot nu toe ontkennen alle verdachten de feiten, maar het onderzoek loopt verder."

"Er wordt ook onderzocht of er een verband bestaat met de feiten die zich kort nadien hebben voorgedaan in de Montignystraat. In de straat zaten drie dames op een terrras die op een bepaald moment ook aangevallen werden door een groep jongeren. Een van de dames is daarbij ook gestoken."