VRT bekroond als duurzaam bedrijf

De openbare omroep is twee keer bekroond bij de uitreiking van de Belgische Energie en Milieuprijs. De Eco-burgerprijs ging naar Steven Vroman, bekend van het Canvas-programma "Low-impact man". De VRT zelf werd als duurzame instelling bekroond.

Steven Vroman probeerde zijn persoonlijke ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Canvas maakte drie documentaires rond dit experiment.

De VRT zelf kreeg een prijs als instelling, omdat de omroep zijn personeel sensibiliseert om energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn.

De Energie en Milieuprijs is al aan zijn 5e editie toe en wordt georganiseerd door vzw Espace Culture & Promotion in Luik. Zowel burgers als instellingen en bedrijven kunnen deelnemen. Er worden 13 prijzen uitgereikt. De prijzen worden symbolisch uitgereikt op 4 juni, Wereldmilieudag.