Bollywood-megasterren mijden gala-avond

In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, worden vanavond de Bollywood-tegenhangers van de Oscars uitgereikt. Een aantal megasterren is niet op de afspraak: ze gaan in op een oproep van de Tamils om het evenement te boycotten.

De Indian International Film Academy Awards worden al enkele jaren telkens in andere buitenlandse steden georganiseerd. Maar de keuze voor Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, valt niet bij iedereen in goede aarde.

Op Sri Lanka woedde tot vorig jaar een 30 jaar lange burgeroorlog tussen de Singhalese meerderheid en de Tamil-minderheid. De Tamils zien de organisatie van het evenement in Sri Lanka als een steun aan de regering van president Mahinda Rajapakse.

Onder druk van de Tamils hebben o.a. megaster Bachchan, zijn zoon Abhishek en schoondochter Aiswarya Rai, een voormalige Miss World die ook in het westen bekend is, beslist om niet naar de gala-avond in Colombo te komen. Ook enkele andere grote namen zijn afwezig.