Reynders raadt stem voor CD&V af

MR-voorzitter Didier Reynders kijkt met argusogen naar wat er volgens hem aan de gang is in Vlaanderen. Volgens Reynders mikt CD&V nu al op een linkse coalitie en dus raadt hij een stem voor CD&V af.

Didier Reynders voelt de bui hangen: de kans bestaat dat zijn MR na de verkiezingen van 13 juni uit de federale boot valt. Althans, zo ziet hij het zelf toch. Want volgens de ontslagnemende vicepremier is er in Vlaanderen al een linkse coalitie in de maak. 

"Ik begrijp niet wat CD&V bezielt dat ze bijna elke dag een linkse regering vraagt", zegt hij in Het Nieuwsblad. Volgens Reynders pleit Yves Leterme (CD&V) voor een olijfboomcoalitie aan Franstalige en een coalitie van CD&V, N-VA en SP.A aan Vlaamse kant. "Vier linkse partijen dus, terwijl 80 procent van de kiezers in Vlaanderen rechts stemt."

"Ik kan alleen maar concluderen dat wie in Vlaanderen voor CD&V stemt, er automatisch de PS, het CDH én Ecolo bijkrijgt." En dus stemmen de Vlamingen maar beter voor Open VLD, vindt Reynders.

"De Vlamingen zijn bang dat de staatshervorming ondergraven wordt door een linkse meerderheid in Wallonië. Waarom zou je die regering dan zelf op de been brengen."

lees ook