Peru geeft video van Van der Sloot vrij

De Nederlander Joran van der Sloot zit vast in Lima, in Peru. Justitie ondervraagt hem daar in verband met de moord op een jonge vrouw. Gisteren hebben de autoriteiten een video van Van der Sloot en het vermeende slachtoffer vrijgegeven.

De beelden van de bewakingscamera in een hotel in de wijk Miraflores laten zien hoe de Nederlander en de vrouw op zondagochtend 30 mei rond 5.15 uur het hotel binnenlopen en naar zijn kamer gaan. Dat meldden Peruaanse media.

De 22-jarige Van der Sloot vraagt aan de receptie de sleutel. Dan loopt hij gevolgd door zijn slachtoffer door de lobby en vervolgens naar zijn kamer. Drie uur later, rond 8.15 uur, komt Van der Sloot in andere kleding de kamer uit en vertrekt met een sporttas in zijn hand.

De Peruaanse krant El Comercio berichtte dat Van der Sloot vervolgens in een winkel tegenover het hotel twee kopjes koffie en een brood heeft gekocht en terugkeerde naar de hotelkamer waar hij tot half tien bleef. Hij zou daarna met de auto van zijn slachtoffer vertrokken zijn. De jonge vrouw is die ochtend tussen 8.10 uur en 9.30 uur overleden, berichtte de krant op basis van het politierapport.

Joran van der Sloot heeft tegenover de Peruaanse politie ontkend dat hij de Peruaanse heeft vermoord. Hij zei haar wel gesproken te hebben in het casino.

De Nederlander riskeert 25 jaar cel. Eerder haalde hij de wereldpers als verdachte in een verdwijningszaak op Aruba.