Werk centraal bij Franstalige liberalen

Ook de Franstalige liberalen hebben een afsluitend verkiezingscongres gehouden. Bij de MR stond het in het teken van veiligheid en werk. Over het communautaire werd maar zijdelings gesproken.

In de laatste congrestoespraak van MR-voorzitter Didier Reynders voor de verkiezingen was het communautaire maar een klein element. Reynders riep de Franstaligen op om het gesprek aan te gaan met gematigde Vlamingen zonder zich te laten bedreigen.

Het congres richtte zich vooral op de waardering van het werk, onder meer via lastenverlagingen. "Het werk staat centraal in ons debat, zonder het werk op te waarderen, zal men niets regelen in ons land", sprak Reynders zijn partijgenoten toe.

Zonder de PS met naam te noemen, haalde Reynders uit naar het beleid van de socialisten inzake pensioenen, energie of veiligheid. De Franstalige liberalen wezen herhaaldelijk op de "contrasten" tussen de verschillende partijen. Volgens de MR zullen het "immobilisme en conservatisme" van de andere partijen wegen op de toekomst van onze regio's.

lees ook