Duitse joden bereiden vloot naar Gaza voor

De Duitse tak van de organisatie Europese Joden voor Rechtvaardige Vrede bereidt een missie voor met humanitaire hulp voor Gaza. Eind juli zou de boot vertrekken.

Het initiatief is opmerkelijk omdat de opvarenden voor een groot deel joden zullen zijn met daarbij zelfs een aantal Israëli's. "De passagierslijst is nog niet opgesteld, maar we krijgen enorm veel aanvragen", melden de initiatiefnemers.

De boot zal geladen zijn met schoolmateriaal, speelgoed, kledij en muziekinstrumenten voor de kinderen in Gaza. "Na de aanval op de internationale vloot op 31 mei is deze vloot dringender dan ooit", klinkt het nog.

"We weten niet of Israël ons zal doorlaten. We hebben contact met de overheid. In een eerste reactie zei de ambassade dat ze ons niet kon helpen, maar de onderhandelingen gaan voort", besluit de organisatie.

Meest gelezen