CDH kijkt de kat nog uit de boom

CDH is geen vragende partij om mee in een regering te stappen, maar is wel bereid om mee te werken. Dat heeft voorzitster Joëlle Milquet gezegd na het partijbureau. Regeringsdeelname of oppositie, voor CDH is het eender.

CDH vindt dat de N-VA het nu moet doen, maar twijfelt aan de capaciteiten van Bart De Wever om een compromis te sluiten. "N-VA moet aan de tafel, en blijft daar hopelijk lang genoeg om een evenwichtig akkoord te bereiken", zegt Milquet.

"Wij stellen ons sereen op, maar we gaan niet voor de macht om de macht", zegt Milquet. "Indien nodig stappen wij in de meerderheid, maar wij kunnen ook constructief functioneren in de oppositie."

"CDH is bereid om mee te werken aan elk project dat het land uit de crisis kan loodsen, zolang dat project niet gestoeld is op harde besparingen of op separatisme", zegt Milquet. Ze benadrukt ook dat MR en Ecolo verlies lijden, en dat CDH de derde partij van Wallonië en Brussel blijft door haar "geloofwaardigheid en stabiliteit".

lees ook