43 doden bij drugsgeweld in Mexico

In Mexico zijn bij geweld tussen drugsbendes en de politie, en de drugsbendes onderling, ten minste 43 doden gevallen. 28 bendeleden kwamen om tijdens een afrekening in een gevangenis in het noordwesten van het land.

In het westen van het land werden enkele agenten in een hinderlaag gelokt door gewapende bendes. Die blokkeerden plots de weg en openden het vuur op een konvooi van de politie (foto). Bij het vuurgevecht kwamen minstens 10 agenten om het leven.

Bij gevechten tussen rivaliserende drugsbendes in de gevangenis van Mazatlan vielen dan weer 28 slachtoffers. Een bende had zich met wapens de toegang verschaft tot een andere vleugel van de gevangenis, waarin zich de leden van een concurrerende bende bevonden. Drie cipiers raakten gewond toen ze het geweld wilden stoppen.

In Mexico zijn de afgelopen drie jaar al 23.000 doden gevallen bij drugsgeweld.