"Bange" matador moet boete betalen

Het zat Cristian Hernandez, een 22-jarige matador, niet mee afgelopen zondag tijdens een stierengevecht- evenement in Mexico Stad. Eerst gooide hij zijn rode doek op de grond en vluchtte, onder luid boegeroep, uit de arena. Zijn 2e poging liep even desastreus af, toen hij na enkele stappen terug in de arena opnieuw het hazenpad koos. Tot nog grotere ergernis van het publiek en de organisatoren van het evenement.

Die stuurden de politie op hem af, die hem meenamen naar het politiebureau omdat hij contractbreuk had gepleegd. Na het betalen van een boete werd hij vrijgelaten. Hernandez, die enkele maanden geleden nog gewond raakte tijdens een stierengevecht, zei achteraf dat “hij zijn zenuwen niet onder controle kreeg. In 1e instantie moet een mens aan zichzelf denken.”

Volgens sommige bronnen zou dit Hernandez’ laatste gevecht met een stier geweest zijn en zou hij op zoek zijn naar een nieuwe job.

lees ook