"Bin Laden-jager" opgepakt in Pakistan

In het noorden van Pakistan heeft de politie een Amerikaan gearresteerd die van plan was om eigenhandig terroristenleider Osama Bin Laden op te sporen en te vermoorden. Het gaat om een 52-jarige bouwvakker uit de staat Californië.

Agenten arresteerden Gary Brooks Faulkner in een bos in de regio Chitral. "Eerst moesten we lachen toen hij ons vertelde dat hij Osama bin Laden wilde doden. Maar toen het bleek dat hij een pistool, een zwaard en een nachtkijker bij had werden we achterdochtig”, verklaarde een woordvoerder van de Pakistaanse politie. De 52-jarige bouwvakker werd ondervraag in Peshawar, de grootste stad in het noordwesten van het land.

De Amerikaan verklaarde dat hij al zeven keer in Pakistan was geweest om de terroristenleider op te jagen. Hij wilde de grens met Afghanistan oversteken en in de regio Nuristan op zoek gaan naar Bin Laden. Volgens sommige berichten zou de Al Qaeda-leider zich daar schuilhouden.

Volgens de politie had Faulkner een boek bij zich met christelijke verzen en leerstellingen. Op de vraag waarom hij dacht een kans te maken bin Laden op te sporen, antwoordde hij: "God is met me, en ik ben ervan overtuigd dat het mij zal lukken hem te doden."