"Gelukkig met casting van Veerle en Johan"

Veerle Baetens speelt de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe film van Felix van Groeningen, een bewerking van de succesvolle muziektheaterproductie "The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama".

"The broken circle breakdown" was een stuk van Compagnie Cecilia, geregisseerd en vertolkt door Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels.

Eerder raakte al bekend dat Heldenbergh ook in de film de mannelijke hoofdrol zal spelen. De rol van Mieke Dobbels wordt in de film overgenomen door Veerle Baetens, die momenteel nog volop bezig is met de opnames van het tweede seizoen van de Vtm-reeks "Code 37".

Felix van Groeningen, die vorig jaar succes had met de verfilming van "De helaasheid der dingen", zegt dat hij "bijzonder gelukkig is met de casting van Johan en Veerle". "De casting was een erg intens proces maar de uitkomst maakt me gelukkig", zegt de regisseur, die "met enorm veel goesting uitkijkt naar de opnames". De opnames zijn gepland voor de zomer van 2011.