"Wat ik zei, was jammer genoeg nogal lomp"

Afgelopen zondag werden in New York de Tony Awards, zeg maar de Oscars van de theaterwereld, uitgereikt. Winnares in de categorie "Vrouwelijke hoofdrol in een musical" werd filmactrice Catherine Zeta-Jones, die uitzinnig van vreugde en gekleed als een moderne assepoester haar beeldje in ontvangst ging nemen. Maar in haar dankspeech liet ze zich wel erg gaan.

Nadat ze onder andere haar ouders bedankt had "om van haar de mens te maken die ze nu is en daarvoor vergeef ik jullie", richtte ze zich naar haar echtgenoot, acteur Michael Douglas, en riep ze, al wijzend: "En ik wil die man daar bedanken, hij is een heuse filmster, en ik mag iedere nacht bij hem slapen!" Het publiek wist zoveel enthousiasme duidelijk te waarderen.

Maar even later drong het bij Zeta-Jones door wat ze gezegd had en bekroop haar toch een gevoel van schaamte. "Hoe heb ik zoiets kunnen zeggen? Ik kan het niet geloven. Dat ik zoiets lomp heb kunnen zeggen. En dan wordt dat ook nog allemaal opgenomen. Ach ja, ik had iets ergers kunnen zeggen ook en dan had ik pas echt in de problemen gezeten", aldus de 40-jarige actrice, die in 2002 een Oscar won voor haar rol in "Chicago".

Zeta-Jones kreeg de Tony Award voor haar rol in de musical "A Little Night Music". "Ik ben nog steeds in shock. Ik kon al niet geloven dat ik genomineerd was, laat staan dat ik ook nog zou winnen. Maar zie me hier nu staan: met een Versace rond mijn lichaam en een Tony in mijn hand", lachte ze.

lees ook