Bonden bij Opel tekenen cao over sluiting

Bij Opel Antwerpen hebben de directie en de arbeidersvakbonden vandaag de cao's ondertekend van het sociaal akkoord dat is onderhandeld voor de mogelijke sluiting van de autofabriek. Dat heeft Rudi Kennes van het ABVV aan Belga gezegd.

"Vooral voor het brugpensioen is dat belangrijk, en opdat iedereen kan voortgaan met zijn of haar leven", zegt Kennes. "Alle obstakels zijn uit de weg geruimd. De federale regering buigt zich op 29 juni normaal over het brugpensioen. Als dat inderdaad wordt goedgekeurd, kunnen de mensen vanaf 1 juli op brugpensioen gaan."

Kennes zegt nog dat de bediendenvakbonden voorlopig nog niet tekenen, maar dat de arbeidersvakbonden daar niet hebben op willen wachten. "We willen alles financieel verzekeren voor onze mensen, zodat ze zich daarover geen zorgen hoeven te maken", besluit Kennes.