Brugs klimaatwijkproject niet helemaal geslaagd

Het project rond de klimaatwijken is niet helemaal geslaagd in Brugge. Negen wijken kregen de opdracht om in 6 maanden tijd, 8 procent energie te besparen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

4 klimaatwijken bespaarden meer dan 8 procent, 4 wijken bespaarden wel energie maar minder dan 8 procent en één wijk had zelfs een meerverbruik van 2,2 procent. Gemiddeld hebben de wijken net geen 8 procent energie bespaard.

Schepen van Leefmilieu Hilde Decleer (CD&V) is desondanks niet helemaal ontevreden. "Het West-Vlaamse gemiddelde is een besparing van 5,3 procent, dus we zitten daar wel een stukje boven. Je moet echter rekening houden met het feit dat we een heel koude winter hebben gehad met minder uren zon dan normaal", aldus de schepen.