Chris Dercon wordt directeur van Tate Modern

De Belg Chris Dercon wordt de nieuwe directeur van het Tate Modern Museum in de Britse hoofdstad Londen. Op dit ogenblik staat Dercon nog aan het hoofd van het Haus der Kunst in München.

De 52-jarige Dercon volgt in het voorjaar van 2011 de Spanjaard Vicente Todoli op in Tate Modern. Het museum dat ondergebracht is in een voormalige elektriciteitscentrale aan de Thames vierde in mei zijn 10-jarige bestaan.

Tate Modern lokt jaarlijks miljoenen bezoekers. De permanente collectie van het museum is gratis te bezoeken. In 2012 - net op tijd voor de Olympische Spelen in Londen - zal de uitbreiding van het populaire museum helemaal zijn afgerond.

Kunsthistoricus Chris Dercon kwam in mei 2003 aan het hoofd van het Haus der Kunst in München. Daarvoor was hij directeur van het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.