Daarom houden Letse vrouwen van hun mannen

Afgelopen zaterdag deden in Letland 53 koppels hun uiterste best om de nationale titel te behalen in het kampioenschap “zo snel mogelijk je vrouw een helling opdragen”. Voor Letten is dit een wedstrijd met een bijzondere betekenis, want een man die zijn vrouw een helling opdraagt, is bereid te gehoorzamen aan welke vrouwelijke gril dan ook. Iets wat vrouwen dan weer mateloos waarderen in hun mannen.

Om te mogen deelnemen, moest het koppel een relatie hebben van meer dan een jaar en mocht de vrouw niet minder dan 50 kg wegen. De vrouwen mochten in gelijk welke stijl naar boven gedragen worden: op de rug, op de schouders, of in de zogenoemde “Estse” stijl, waarbij de vrouw haar benen rond het hoofd van de man vastklemt, haar armen rond zijn buik houdt en haar hoofd naar beneden hangt.

Uiteindelijke winnaars werden Silva Silkalne en Guntis Berzins. Later dit jaar vinden de wereldkampioenschappen plaats in Finland.

lees ook