Deense fan bouwt kopie van Graceland

Een Deense Elvisfan is begonnen met de bouw van een kopie van Graceland, Elvis Presley's domein in Memphis, Tennessee. Het Deense museum moet volgende lente openen.

De oprichter, de 46-jarige Henrik Knudsen, is verslingerd aan Elvis sinds hij op zijn 8e "Burning love" op de radio hoorde.

Vijftien jaar geleden opende hij al een museum over "The King", het enige buiten de VS. Jaarlijks lokte het 25.000 bezoekers. De collectie, meer dan 6.000 originele attributen zoals kleren, laarzen, gitaren, brieven en contracten, verhuist nu naar het nieuwe museum.

De kopie van Graceland kost 3,5 miljoen euro. Het geld komt van drie privé-investeerders en een lokale bank. Knudsen en de plaatselijke toeristische dienst hopen op zo'n 75.000 tot 125.000 bezoekers per jaar.

lees ook