Icis levert vrijetijdstips op maat

De Vlaamse overheid investeert in een systeem dat de beschikbare informatie over cultuur, erfgoed en vrije tijd bundelt en de gebruiker gepersonaliseerde vrijetijdstips geeft.

Het project kreeg de naam Icis (Infrastructuur & Cultuur Informatie Systeem) en komt er met steun van Innovatief Aanbesteden, een beleidsinstrument waarmee de Vlaamse regering het innovatiegedrag bij zowel bedrijven als overheidsinitiatieven wil stimuleren.

Icis zal de gebruiker informatie geven over wat er te doen is op de plaats waar men zich bevindt, aangepast aan zijn persoonlijke interesses. Mensen zouden het systeem kunnen raadplegen via hun pc, smartphone of digitale tv-toestel, of op locatie via een infozuil.

Het systeem zal de Uit-databank van Cultuurnet Vlaanderen koppelen aan erfgoed- en infrastructuurdata uit verschillende gegevensbanken. Gebruikers van het systeem zullen ook kunnen reageren en tips kunnen geven.

Vandaag stellen Vlaams minister van Media en Innovatie Ingrid Lieten (SP.A) en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) het project voor.