Politie pakt drugsbende uit Mechelen op

In Mechelen hebben gerecht en politie een grote bende cocaïnedealers opgerold. 9 mannen werden aangehouden. Tijdens huiszoekingen gisteren werden onder meer 17 auto's, 105 gsm's, een som geld en wat cocaïne in beslag genomen. De bende haalde de drugs in Nederland en verhandelde ze in Mechelen en omgeving.

De politie heeft op een persconferentie een deel van de buit van de bende drugsdealers uitgestald: 115.000 euro cash, enkele toestellen om de cocaïne tot blokken samen te persen en opvallend veel gsm-toestellen. Alles samen werden er 105 in beslag genomen.

Elf mannen uit Mechelen werden opgepakt, negen van hen zijn aangehouden. De politie volgde hun activiteiten een half jaar lang en is ervan overtuigd dat het Mechelse drugsmilieu een zware slag is toegebracht.

De bende zou de opbrengsten uit de drugshandel ook hebben witgewassen. De dealers reden rond met luxewagens, 17 auto's werden in beslag genomen.