Twee jaar gevangenis voor dronken recidivist

Een 40-jarige man uit De Haan heeft van de politierechtbank van Brugge twee jaar effectief gekregen omdat hij onder invloed van alcohol zijn bromfiets bestuurde. Daarbij negeerde hij het levenslange rijverbod dat hij eerder had gekregen.

De man werd op 18 december vorig jaar met zijn bromfiets onderschept op de Lindenlaan in De Haan. Hij had 1,91 promille alcohol in het bloed. Hij was al tien keer veroordeeld voor rijden onder invloed en bij een van die veroordelingen had hij een levenslang rijverbod gekregen.

De man kreeg in totaal twee jaar effectieve celstraf: een jaar voor het rijden onder invloed en een jaar omdat hij het rijverbod negeerde. Hij kreeg ook een boete van 5.500 euro en er werd opnieuw een levenslang rijverbod uitgesproken.

Het parket vroeg zijn onmiddellijke aanhouding en de rechter ging daarop in.