"De slang is duidelijk op zijn gemak"

De Britse prinsen William en Harry zijn voor het eerst samen op buitenlandse missie en dat leidt tot de nodige hilariteit tussen beiden. In Botswana werd hen plots een niet-giftige reuzenslang op de schouders gelegd. Die was zo onder de indruk dat hij zijn urine niet langer kon ophouden.

De 2 jaar oude slang plaste op enkele centimeters van de hand van William, die verbaasd uitriep: “Hij doet de kleine boodschap. Hij is duidelijk op zijn gemak hier”. Maar het lachen verging hem toen Harry de bek van de slang naar Williams gezicht bracht. Lichtjes geïrriteerd zei hij: “Duw die niet in mijn gezicht!”

Toen gekozen moest worden voor een nieuwe naam voor een pasgeboren python, nam William wraak door te zeggen: “Jouw naam kunnen we beter geven aan zo’n kleine slang die je als huisdier kan houden. Die heeft dezelfde kleur als jouw haar. Laat de pythons maar over aan grote broer.”

Op de vraag of de prinsen eigenlijk schrik hebben van slangen, antwoordde een medewerker van het Paleis: “Laat ik het zo samenvatten. Ze hebben een gezond respect voor slangen.”

Beide prinsen zijn bezig met een 6-daagse reis doorheen Zuid-Afrika. Niet echt toevallig nu, daar geweten is dat de prinsen hevige supporters zijn van het Engelse voetbalteam. William legt intussen ook zijn gewicht in de schaal om het WK Voetbal in 2018 naar Groot-Brittannië te krijgen.

lees ook