"En dan luisteren ze ook nog naar mij"

Ruim een jaar geleden had nauwelijks iemand van hem gehoord, maar "New Moon", de opvolger van "Twilight", maakte van hem een meisjesidool buiten categorie. Maar Taylor Lautner beseft het blijkbaar zelf allemaal nog niet goed. Zo vertelt hij in het juli-nummer van het modemagazine “GQ”, dat volgende week in de winkelrekken ligt.

Samen met collega-actrice Kristen Stewart mocht hij tijdens de laatste Oscaruitreiking een aankondiging doen. Een nog steeds niet te vatten moment, aldus de 18-jarige acteur: “Ik zou zeker flauwgevallen zijn, mocht Kristen niet naast me gestaan hebben. Je kijkt naar beneden en je blijkt te praten tegen George Clooney en Leonardo DiCaprio. En ze luisteren ook nog naar jou!”

Dat hij opnieuw auditie moest doen voor de rol van Jacob Black in de 2e “Twilight”-film, maakte hem alleen maar sterker, en vooral dan fysiek. “Ik bracht veel tijd door in de fitnesszaal, las de boeken, bestudeerde het karakter. Ik sprak mezelf voortdurend toe met "Ik wil die rol. Ik hou van die rol. Ik zal hem niet kwijt spelen. Ik zal Jacob Black zijn"."

Met zijn wasbord probeert hij publiekelijk zo zuinig mogelijk om te springen. “In de film “Valentine’s Day” werd ik verondersteld, terwijl ik naar een school toestapte, mijn T-shirt uit te doen. Ik zei: Wow, wow, wow, time out. Doet iemand zijn T-shirt uit in de nabijheid van een school? Nee, nee, nee. En dat ik in “New Moon” mijn bloot bovenlijf laat zien, is omdat het zo in het boek beschreven staat”, aldus Lautner nog.

Lautner zal binnenkort in ons land te zien zijn in het 3e deel van de "Twilight"-saga, getiteld "Eclipse".

lees ook